Tietosuojakäytäntö

Tietosuojakäytäntö

Tämä tietosuojakäytäntö koskee tätä verkkosivustoa ja muita Sobin omistamia verkkosivustoja, joista on suora linkki tähän käytäntöön. Lue tämä tietosuojakäytäntö huolellisesti ja ota meihin yhteyttä, jos sinulla on kysyttävää. 
Tässä tietosuojakäytännössä kerrotaan, mitä henkilötietoja sinusta voidaan kerätä ja käsitellä vieraillessasi Sobin omistamalla verkkosivustolla, johon tätä käytäntöä sovelletaan, ja miten me käytämme kyseisiä tietoja. Käytäntö sisältää kuvauksen tietosuojaoikeuksistasi. 

Henkilötiedot 

Voimme kerätä henkilötietoja, eli mitä tahansa tietoja, jotka voidaan yhdistää tunnistettuun tai tunnistettavissa olevaan henkilöön, kuten nimet, osoitteet, puhelinnumerot, sähköpostiosoitteet, asuinmaa, vain silloin, kun olet antanut ne vapaaehtoisesti rekisteröitymisen yhteydessä tai muutoin vapaaehtoisesti toimittanut tiedot meille. Osa näistä tiedoista voi liittyä terveyteesi, mikä on erityisen arkaluonteista tietoa.

Rekisterinpitäjä 

Oy Swedish Orphan Biovitrum (“Sobi”), jonka sääntömääräinen kotipaikka on Suomessa, FI-01510 Finland, sähköpostiosoite mail.fi@sobi.com, kerää ja käsittelee tietosi rekisterinpitäjän ominaisuudessa.

Tietojen käsittelyn laillinen peruste

Sobi käyttää antamiasi henkilötietoja laillisesti oikeutettuun tarkoitukseen verkkosivustomme ylläpitämiseksi ja parantamiseksi ja tieto- ja palvelupyyntöihin vastaamiseksi.
Sobi käsittelee joitakin toimittamiasi tietoja sen jälkeen, kun olet antanut suostumuksesi tietojen käsittelyyn. Tällaisessa tilanteessa annamme sinulle erityistapaukseen liittyvää lisätietoa ja pyydämme suostumuksesi, ennen kuin käsittelemme kyseisiä henkilötietoja. Jos suostumus koskee alle 13-vuotiasta lasta, valtuutetun vanhempainvastuunkantajan on annettava suostumus. 

Antamasi tiedot 

Voit vierailla verkkosivustollamme rekisteröitymättä tai antamatta henkilötietoja. Saatat kuitenkin antaa meille henkilötietoja yhteydenottolomakkeiden tai rekisteröintisivun kautta. Jos rekisteröidyt tai annat henkilötietoja esimerkiksi saadaksesi sähköpostitiedotteita, keräämme meille vapaaehtoisesti antamasi henkilötiedot, kuten nimesi, osoitteesi, puhelinnumerosi, sähköpostiosoitteesi jne. Ilmoitamme selvästi jos ja milloin keräämme tällaisia tietoja sinusta.

Kuinka käytämme henkilötietojasi 

Antamalla meille henkilötietosi annat suostumuksesi siihen, että voimme paikallisen lainsäädännön salliessa käyttää tietoja:

  • vastataksemme kysymyksiisi ja tietopyyntöihisi ja viestiäksemme kanssasi verkkosivustoamme koskevista asioista 
  • toimittaaksemme sinulle pyytämiäsi tietoja
  • noudattaaksemme paikallista lainsäädäntöä, esimerkiksi ilmoittaaksemme haittatapahtumista
  • harkitaksemme työhakemustasi
  • asettaaksemme laitteellesi evästeitä, jotta ymmärtäisimme, miten kävijät käyttävät ja selaavat verkkosivustoamme, ja jotta voisimme mukauttaa ja kehittää verkkosivustoamme ja tarjota kävijöille räätälöidymmän käyttökokemuksen sisällön ja toiminnallisuuksien avulla. Jos haluat lisätietoja evästeiden käytöstä tähän tarkoitukseen tai siitä, mitä evästeet ovat ja miten voit valita evästeiden poistamisen laitteeltasi, lue Evästeiden käyttö -sivumme
  • muihin tarkoituksiin, jotka on voitu yksilöidä verkkosivustolla tai mobiilisovelluksessa tai joista on muutoin sovittu Sobin ja sinun välillä.

Käytämme koostetietoja, jotka eivät tunnista yksittäisiä henkilöitä, kun seuraamme verkkosivustomme ja tiettyjen sivujen kävijäliikennettä ja sivuston käyttöä, jotta voisimme parantaa sisällön suunnittelua ja asettelua.

Suoramarkkinointi 

Henkilötietojasi ei käytetä markkinointitarkoituksiin, ellet ole antanut nimenomaista suostumusta markkinointiviestintämme vastaanottamiseen. 

Salassapito

 Kuten aiemmin mainittiin, käytämme kolmannen osapuolen toimijoita, jotka tuottavat palveluita Sobille tai Sobin kanssa ja käsittelevät henkilötietoja Sobin omistamiin verkkosivustoihin liittyvien ohjeiden mukaisesti, esimerkiksi tutkimuksen suorittamiseksi, tietojen käsittelemiseksi tai verkkosivustomme, sisällön tai ohjelmien ylläpitämiseksi. Tällaiset kolmannen osapuolen toimijat eivät saa käyttää tietoja mihinkään muuhun tarkoitukseen kuin palvelujen tarjoamiseen Sobille tai Sobin kanssa. Sobi on vastuussa tällaisten kolmansien osapuolten suorittamasta käsittelystä ja varmistaa, että tällaiset toimijat ovat tehneet kirjallisen sopimuksen, jotta Sobi voi noudattaa tämän tietosuojakäytännön ja sovellettavien lakien mukaisia velvoitteita. Henkilötietojasi ei luovuteta muille kolmansille osapuolille, ellet ole nimenomaisesti antanut suostumustasi tällaiseen luovutukseen tai ellei laki sitä vaadi.

Tietojen siirto Euroopan talousalueen ulkopuolelle

Tämän verkkosivuston omistaja ja ylläpitäjä on Sobi Suomessa, mutta antamiasi tietoja voidaan luovuttaa tai siirtää konserniin kuuluvien yhtiöiden, myyjien tai toimittajien käyttöön muissa maissa, mukaan lukien Euroopan talousalueen (“ETA”) ulkopuolelle. Henkilötietojen oikeudellisen suojan taso ei ole sama kaikissa maissa, eikä se välttämättä tarjoa samantasoista suojausta kuin ETA:n tai asuinmaasi tietosuojalainsäädäntö. Tällaisen siirron osalta Sobi ryhtyy kohtuullisiin toimenpiteisiin ja turvatoimiin tietojesi suojaamiseksi, ja Sobi on vastuussa siitä, että siirto tapahtuu tämän tietosuojakäytännön ja sovellettavien lakien mukaisesti. Voit ottaa meihin yhteyttä lähettämällä sähköpostia osoitteeseen mail.fi@sobi.com, jos sinulla on kysyttävää menetelmistä, joita käytämme ETA:n ulkopuolelle siirrettyjen henkilötietojen suojaamiseksi.

Henkilötietojen turvallisuus 

Toteutamme kohtuullisia toimenpiteitä suojataksemme henkilötietojasi menetykseltä, väärinkäytöltä, luvattomalta käytöltä, paljastamiselta, muuttamiselta tai tuhoutumiselta käyttämällä suojaustoimia, jotka tarjoavat toimialan standardisuojauksen. Tietojen siirtäminen Internetin kautta ei kuitenkaan ole koskaan täysin turvallista. Tämän seurauksena, ja sovellettavan lainsäädännön sallimissa rajoissa, emme anna mitään ilmaistua tai oletettua takuuta henkilötietojen turvallisuudesta tai eheydestä.

Henkilötietojen säilyttäminen tai poistaminen 

Säilytämme tietosi vain sen ajanjakson ajan, joka on välttämätöntä tässä tietosuojakäytännössä määriteltyjen tarkoitusten toteuttamiseksi tai johon olet antanut suostumuksesi, ellei laki edellytä pidempää säilytysaikaa. 

Tietoa omista oikeuksistasi 

Sinulla on milloin tahansa oikeus päästä henkilötietoihisi ja pyytää niiden oikaisua, poistamista tai siirtämistä toisille organisaatioille. Sinulla on myös milloin tahansa oikeus vastustaa tai rajoittaa tietojen käsittelyä ja peruuttaa suostumuksesi, jos olemme pyytäneet suostumuksesi henkilötietojen käsittelyyn. Jos peruutat suostumuksesi, emme enää tulevaisuudessa käsittele henkilötietojasi (jos kuitenkin olet antanut suostumuksesi henkilötietojen käyttämiseen julkaisuissa, kuten opetus- tai markkinointimateriaaleissa, henkilötietoja saattaa edelleen näkyä jonkin aikaa jo julkaistuissa materiaaleissa). 
Jos sinulla on kysymyksiä, pyyntöjä tai valituksia siitä, miten käsittelemme henkilötietojasi, lähetä meille sähköpostia osoitteeseen: mail.fi@sobi.com.   
Jos sinulla on kommentteja tai valituksia henkilötietojesi käsittelytavoista, sinulla on oikeus ottaa yhteyttä valvontaviranomaiseen Suomessa (tietosuojavaltuutettu, katso lisätietoja napsauttamalla tätä linkkiä) tai asuinmaassasi valituksen tekemistä varten.

Linkit muille verkkosivuille 

Tämä verkkosivusto sisältää linkkejä useille sivustoille, joiden uskomme tarjoavan hyödyllistä tietoa verkkosivustomme kävijöille. Tätä tietosuojakäytäntöä ja sen mukaisia velvoitteita ei sovelleta kyseisiin verkkosivustoihin (paitsi jos toinen verkkosivusto on Sobin omistama ja sisältää suoran linkin tähän käytäntöön). Suosittelemme ottamaan yhteyttä suoraan näihin verkkosivustoihin, jos haluat tietoja niiden tietosuoja-, turvallisuus-, tieto- ja tiedonkeräyskäytännöistä. Sobi ei ole vastuussa tällaisten kolmansien osapuolten verkkosivustojen toiminnoista tai sisällöistä.

Yhteystiedot 

Otamme mielellämme vastaan tätä tietosuojakäytäntöä koskevat kysymyksesi, pyyntösi, kommenttisi ja valituksesi. Voit ottaa meihin yhteyttä lähettämällä sähköpostia osoitteeseen mail.fi@sobi.com

Sobilta vastaanottamasi viestinnän peruuttaminen

Jos olet sallinut tietojen vastaanottamisen tuotteistamme ja palveluistamme ja haluat peruuttaa näiden tietojen vastaanottamisen, voit tehdä sen lähettämällä sähköpostia osoitteeseen mail.fi@sobi.com. Mainitse kaikessa viestinnässä selkeästi oma nimesi, käyttäjänimi (jos on), rekisteröinnin tiedot (jos on) ja verkkosivuston nimi.

Tietosuojakäytännön päivitykset 

Tätä tietosuojakäytäntöä voidaan päivittää aika ajoin. Mikäli tietosuojakäytäntöön tehdään olennaisia muutoksia (tarkoittaen muutoksia, jotka olennaisesti vaikuttavat oikeuksiisi), verkkosivustolla julkaistaan väliaikainen ilmoitus. 


Päivitetty viimeksi: 30/03/2021